Bild: Mostphotos och Citycon

Digital parkering i nya gallerian

Mölndals galleria får ett digitalt betalningssystem för parkering. 

Just nu byggs det för över 1200 parkeringsplatser vid den nya gallerian i Mölndals centrum. När man slår upp portarna till gallerian nästa år så kommer ett digitalt betalningssystem att användas. 

Man kommer använda sig av digital registrering. En kamera läser av bilens registreringsskylt när man kör in på parkeringsområdet och när man lämnar.  De två första timmarna kommer också att vara gratis. Digital betalning för parkering har varit ett omdiskuterat ämne i Mölndal, och Tomas Angervik, ordförande i Mölndals parkering, säger i ett pressmeddelande att han ha förståelse för att vissa kan det känns svårt. 

– Jag har förståelse för att det kan vara lite krångligt till en början med den nya tekniken, säger Tomas Angervik. Men när man väl lärt sig den, så vill man inte vara utan den, den är oerhört smart och effektiv och gör det betydligt enklare att vara flexibel som bilist, avslutar Tomas.

Gun Edin på Mölndals Parkering säger att systemet kommer vara väldigt enkelt för de som är registrerade i systemet. 

– Du kör in och ut och behöver inte göra så mycket mer.

Besökare som inte är registrerade i betalningssystemet kommer som i de flesta parkeringshus behöva uppsöka en parkeringsautomat. Där skriver man in sitt registreringsnummer och om man vill parkera mer än två timmar kan man betala med betalkort och eventuellt även med mynt. När man registrerat bilens registreringsnummer behöver man inte gå tillbaka till bilen igen för än man vill lämna. 

– Detta systemet används på jättemånga ställen, men det är första gången det används i kommunen, säger Gun Edin. 

Linus Annlöv

redaktion@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar