Jul i Kvarnbyn drog många besökare. Foto: Martin Andersson.

”Det var fler besökare än tidigare”

Jul i Kvarnbyn blev en publiksuccé. Arrangörerna räknar med att det var ungefär 7000 besökare på plats under helgen.

– Det blev en riktig Kajsa Kavat-jul, säger Malin Leijonberg på Lilla Götafors.

I lördags och söndags var det traditionsenlig julmarknad i Kvarnbyn. Malin Leijonberg på Lilla Götafors var en av de som arrangerade marknaden tillsammans med bland andra Mölndal turism.

Hur var helgen?

– Det var väldigt bra, jättemysigt! Det var ungefär sjutusen besökare och åttio utställare vilket är mer än vi haft de senaste åren. Det såldes allt från keramik till silversmycken och sill och både lokala och större utställare var på plats.

Och stämningen?

– Det blev en Kajsa Kavat- jul med färgglada lyktor, bollar i träden och små stånd. Dessutom är det roligt att vi kan öppna upp de gamla bruksmiljöerna och att besökarna får komma in i fabrikslokalerna.

Vad är speciellt med Jul i Kvarnbyn?

– Det är väl att det är en så härlig blandning av design, konst och konsthantverk och det är ett ganska annorlunda marknadsevenemang eftersom man går runt som i en liten julby. Vi hade dekorerat med granar och höbalar för att få den lite gammeldags känslan.

Blir det en fortsättning nästa år?

– Ja, det är absolut tanken. I vilka former bestämmer vi efter utvärdering. Vi på Lilla Götafors vill absolut vara med nästa år. Alla besökare och utställare som vi pratat med har varit nöjda. Evenemanget har varit igång ett par år och det har börjat sätta sig. Nu känns det som att man bara vill fortsätta och göra det ännu mer julkalenderlikt.

Elvira Linderot

elvira.linderot@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar