”Det kan bli hundra dagar utan godis”

Nytt år innebär ofta nya tag. MP har pratat med Martin Flinta som börjar det nya året med att inte äta godis, Marcus Claesson (L) som hoppas på ett bra valår, Urban Nyberg som önskar sig en vit vinter och Malin Leijonberg som tror att 2018 blir det bästa året någonsin.

Martin Flinta, extremsportare:

Hur har det gångna året varit?

– Det har varit ett bra år. Jag har ju två småbarn som växer så det knakar, så det är fullt upp hela tiden. Utöver det har det varit mycket aktiviteter. Bland annat har jag vunnit åtta olika swimruntävlingar och tagit ett par pallplaceringar i multisport.

Vad har du för förhoppningar inför 2018?

– Jag ska delta i Ironman på Hawaii i oktober, och två veckor efter är det en annan tävling där, X-terra triathlon. Slår man ihop de båda tävlingarna blir det en Classic Double och min förhoppning är att vinna båda två.

Har du något nyårslöfte?

– Ibland har jag lovat mig själv att inte äta godis på hundra dagar. Men för tillfället är jag i hyfsad form så jag tror inte det behövs. Men det är klart, efter all julmat får vi väl se. Väger jag över 80 kg efter nyårsafton så kan det nog bli hundra dagar utan godis.

Martin Flinta

Ålder: 44.

Bor: Mölndal.

Gör: Extremsportare på heltid som har äntrat prispallen flera gånger. Bara i år har han vunnit åtta olika Swimruntävlingar.

Malin Leijonberg, eventdesigner:

Hur har det gångna året varit?

– Strålande! På ett sådant sätt att alla bitar har fallit på plats både privat och i företaget. Vi har fått möjlighet att skapa underbara dagar för ett tjugotal brudpar och skapat mängder av företagsevents och högtidsdagar. Riktigt roligt faktiskt.

Vad har du för förhoppningar inför 2018?

– Jag ser mycket fram emot att få arbeta med företagsutbildningar, yoga och att skapa mer utrymme för events, konserter och mycket annat roligt. År 2018 ska bli det bästa året hittills, den inställningen tycker jag är den bästa.

Har du något nyårslöfte?

– Ja det har jag faktiskt. Mitt nyårslöfte är att prioritera att umgås med vänner, men även att våga pröva nya saker och nya projekt som är utanför min comfortzone.

Malin Leijonberg

Ålder: 48.

Bor: Mölndal.

Gör: VD på företaget Lilla Götafors i Mölndal, eventdesigner och konstnär.

Urban Nyberg, egenföretagare:

Hur har det gångna året har varit?

– Det har varit ett bra år privat med väldigt mycket resor, säkert tio stycken. Som företagare kan man väl säg att det inte alltid är så lätt när det är högkonjunktur. Det skulle behövas lite lugn om jag säger så. Men det bästa har i alla fall varit när vi beslutade oss för att öppna bageriet i centrala Mölndal – det är ett fantastiskt läge.

Vad har du för förhoppningar inför 2018?

– Jag hoppas att det blir ett bra år på alla sätt, men jag hoppas lite extra på att vi ska få en fin vinter. Det var allt för längesedan som den kom för att stanna.

Har du något nyårslöfte?

– Det var en svår fråga. Jag brukar inte kunna hålla nyårslöften, men om det ska vara något så är det att känna efter lite mer och uppskatta det man har. Njuta av att bara vara och ta det lugnt och minimera alla måsten helt enkelt. Det är mitt nyårslöfte.

Urban Nyberg

Ålder: 51.

Bor: Kållered.

Gör: En av ägarna till bageriet Steinbrenner och Nyberg. Utnämndes till Årets företagare i Mölndal 2016.

Marcus Claesson (L), kommunpolitiker:

Hur har det gångna året har varit?

– Generellt tycker jag att det har varit ett ganska dåligt år i världen med tanke på konflikter, krig och främlingsfientlighet. Jag hoppas att nästa år blir bättre. Det positiva är bostadsbyggnationen i Sverige och att skolresultaten blir allt bättre.

Vad har du för förhoppningar inför 2018?

– Ur ett partipolitiskt perspektiv hoppas jag att Liberalerna gör ett bra val. Utöver det tycker jag att vi borde belysa det positiva som händer i Sverige och uppskatta det vi har, för det är lätt att glömma bort.

Har du något nyårslöfte?

– Nej jag har faktiskt inte något nyårslöfte än, och jag tror inte jag har haft något någon gång. Men jag ska absolut tänka på saken, och om det nu blir så ska man väl dokumentera det man lovar, så att man verkligen håller det.

Marcus Claesson

Ålder: 45.

Bor: Mölndal.

Gör: Kommunpolitiker för liberalerna i Mölndals kommun. Aktiv som politiker sedan 1997.

Elin Gustafsson

redaktion@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar