Bella Ogresevic kämpade hårt för att hitta en lägenhet. Efter ett och ett halvt års kamp lyckades hon och i juni flyttar hon in i Dotegården i Lindome. Foto: Fredrik Hofflander

”Det här kommer att förändra livet”

Efter ett och ett halvt år som inneboende hos sin vuxna dotter fick Bella Ogresevic glädjebeskedet. I juni flyttar hon i sin nya hyreslägenhet i centrala Lindome.


– Det är faktiskt bara andra gången jag är här, säger Bella Ogresevic när hon kliver in mellan trevåningshusen på Dotegården, bara ett par hundra meter från Lindome centrum.

– En lekplats precis utanför fönstret, det är lyx. Och jag har diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare i lägenheten! säger hon nöjt och tittar sig omkring på gården.

I nästan ett och halvt år har hon och hennes treårige son bott inneboende hos hennes vuxna dotter och dotterns ettåring. Under tiden har Bella Ogresevic letat allt mer intensivt efter ett eget boende.

– Vi bodde i Spanien en period och när vi kom hem hade vi ingenstans att bo. Jag var inställd på att det skulle bli svårt att hitta en lägenhet.

Det blev det också. Bella Ogresevic har inte haft några större krav på vare sig attraktivt läge eller att det skulle bli ett förstahandskontrakt. Ändå fick hon inget napp.

Räddningen kom när hon på uppmaning av sin pojkvän knappade in sig som bostadssökande hos det kommunägda bostadsbolaget Förbo.

– Då stod det att jag hade skrivit in mig som sökande där redan 2004. Det hade jag helt glömt bort, berättar hon.

Med 13 års kötid i bakfickan ändrades plötsligt förutsättningarna helt. Bella Ogresevic kunde nästan välja och vraka bland de lediga lägenheter som bolaget presenterade.

– Jag har varit i Ytterby och Härryda, men jag kände att jag ville bo i Lindome. Det är lugnt och tryggt, nära till Kungsbacka, nära till Göteborg och så ligger det på vägen mot Helsingborg där min släkt bor.

Hon minns fortfarande känslan när hon blev uppringd och nåddes av beskedet att tvårumslägenheten var hennes.

– Jag kunde nästan inte fatta det. Det här kommer att förändra livet drastiskt. Allt detta jagande och den här magkänslan… Nu kan jag bara tänka på mig och mitt barn och på skolan och jobbet, säger hon.

Fredrik Hofflander

fredrik.hofflander@molndalsposten.se

031-86 84 23

Bella Ogresevic

Bor: Just nu hos vuxna dottern och hennes ettåring i Frölunda, snart i egen lägenhet i Dotegården i Lindome.

Ålder: 45.

Familj: En vuxen dotter och en vuxen son, en son på tre år och en pojkvän.

Yrke: Barnskötare och student.

Relaterade artiklar
Fler artiklar