Robert Nelson är den första att testa lyckan med en food truck i centrala Mölndal. Foto: Fredrik Hofflander

”Det här har börjat ganska lovande”

Robert Nelson är först med att våga sig på en riktig food truck-satsning i centrala Mölndal.

– Det här har börjat ganska lovande, säger han efter fyra arbetsdagar utanför stadshuset.

När Mölndals-Posten hälsar på i luckan är klockan strax efter ett, det blåser en iskall vind och temperaturen ligger runt nollan. Robert Nelson rycker på axlarna och konstaterar lugnt:

– Jag är väldigt beroende av vädret. Det här är värsta tänkbara. Men man måste vara på plats även när det är dåligt väder. Annars tycker folk att du aldrig är här, säger han.

Läs mer: 30/12 2017: Robert vill testa intresset för engelsk mat

21/11 2016: Food trucks kan testas hela nästa år

16/4 2016: Klart för food trucks på fyra platser

Robert Nelsons affärsidé är att servera mat med inspiration från hans hemland Storbritannien. Bästsäljaren är förstås den mest klassiska av de engelska snabbmatsrätterna: fish and chips.

– Jag får min fisk från fiskhamnen varje dag. Det måste vara toppklass, annars kommer kunderna inte tillbaka. Jag får lita mycket till mun-till-mun-metoden, säger han.

Just den här dagen har han serverat bara sju luncher – alldeles för lite för att få verksamheten att gå runt. Men förra veckan kunder det vara både 20 och 30 kunder under en dag utanför stadshuset.

– Jag får många besök därifrån, säger han och gör en gest mot den stora kommunala arbetsplatsen precis bakom vagnen.

– Men jag vill gärna bli känd bland byggarbetarna som är i Mölndals centrum nu. Det krävs mycket arbete från mig, jag måste dela ut flyers och visa upp mig. Men jag har bestämt för att testa här i Mölndal i tre månader, så får jag se sen, fortsätter Robert Nelson.

Många gjorde tummen upp när politikerna i Mölndal för snart två år sedan beslutade att öppna upp för så kallade food trucks på ett antal platser i kommunen. Matbranschen förhöll sig dock mycket avvaktande till initiativet.

Robert Nelsons med sin vagn Taste of Britain är faktiskt den första food truck-företagaren som testar lyckan inom ramen för kommunens satsning. Tidigare har han haft sin vagn uppställd i Göteborg, utanför hemmet i Anneberg och även på festivaler och andra större arrangemang.

– Det här är det roligaste jobbet du kan ha. Du träffar så mycket olika människor, säger Robert Nelson.

Fredrik Hofflander

fredrik.hofflander@molndalsposten.se

031–86 84 23

Relaterade artiklar
Fler artiklar