Det är fult att skryta – men nu gör jag det

KRÖNIKA Självskryt är nästan alltid fel, det lärde jag mig av min stränga lågstadiefröken Margit. Men när den officiella statistiken över de svenska tidningarnas upplagesiffror släpptes i fredas kände jag att det faktiskt var dags att göra ett undantag.

Det var liksom svårt att inte bli löjligt stolt över att Mölndals-Posten ökat sin upplaga med nästan fem procent under 2018. Detta i en tid då väldigt många lokala tidningar över hela landet kämpar förtvivlat med att hålla näsan ovanför vattenytan.

Ett stort tack vill jag och alla mina kollegor rikta till dig som läser och följer oss, oavsett om du gör det i papperstidningen, i en surfplatta, på mobilen, i datorn eller via taltidningen.

Jag har jobbat på många tidningar under mina 20 år som journalist men jag har faktiskt aldrig känt en så stark uppskattning från läsekretsen som jag gör här i Mölndal.

Med jämna mellanrum får vi snälla mejl eller någon kommentar i förbifarten om att tidningen blir bättre och bättre. Och när jag (lite skamset, eftersom jag tänkte på fröken Margits förmaning) publicerade artikeln om vår upplageökning på Facebook … då strömmade den positiva responsen in från er läsare. 

Jag hade kanske väntat mig att åtminstone några skulle håna oss lite vänskapligt för den okritiska tonen gentemot vår egen succé. Men gilla-markeringarna bara strömmade in, ungefär i samma takt som när vi berättar om en framgång för Per Andersson eller Katja Palmdahl.

Det värmer faktiskt något oerhört!

Med allt detta sagt: jag vill fortfarande att du berättar för mig vad vi kan göra bättre framöver. För jag är övertygad om att det finns en hel del att utveckla. Redan i dag torsdag finns chansen att tala direkt med oss när vi flyttar in med hela vår redaktion på Mölndals stadsbibliotek. 

Mellan klockan 13 och 17 hittar du oss på entréplanet. Hoppas vi ses!

Fredrik Hofflander

Chefredaktör på Mölndals-Posten