Den nya stadsdirektören har tillsatts

Mio Saba Sjösten blir ny stadsdirektör. Hon har haft uppdraget som tillförordnad sedan september, då den tidigare stadsdirektören Håkan Ahlström sparkades.

Beslutet om att Mio Saba Sjösten tar över uppdraget togs på måndagen. Rekryteringen har pågått sedan september då Håkan Ahlström fick sparken av den politiska ledningen.

Läs mer: Stadens högsta chef sparkas: ”Kursändring”

Notan för att sparka chefen: 2,5 miljoner

Innan dess var Mio Saba Sjösten socialchef i Mölndals stad från 2012.

– Jag ser med glädje fram emot denna nya roll och att få fortsätta utveckla kommunen tillsammans med tjänsteorganisation och politiker, säger Mio Saba Sjösten, tillträdande stadsdirektör i ett pressmeddelande.

Kristian Vramsten (M), kommunstyrelsens ordförande, är nöjd med rekryteringen.  

– Mio har under sin korta tid som tf stadsdirektör visat de egenskaper som krävs för rollen. Även i sitt tidigare uppdrag som socialchef under flyktingkrisen har hon visat prov på ett gott ledarskap och omdöme och stresstålighet. Dessa kvalifikationer har sammantaget lett till att vi i hård konkurrens valde Mio som stadsdirektör, säger han i ett pressmeddelande.

Han radar dessutom upp en rad förmågor den nya stadsdirektören har som bidragit till beslutet att erbjuda henne tjänsten.  

– Mio är energisk, drivande, analytisk och prestigelös i sin strävan att skapa resultat och mervärden. Hon jobbar med ett situations- och tillitsanpassat ledarskap och är en sann lagspelare, säger Kristian Vramsten.

Lotta Nyvall

lotta.nyvall@molndalsposten.se