De prisades under torsdagskvällen

Årets Företagare Mölndal 2018 blev bröderna Niklas och Fredrik Bille som driver Billes tryckeri. Årets Mölndalsambassadörer blev Katja och Patrick Palmdahl som har Lilla Spinneriet i Lindome.

Priserna delades ut under torsdagskvällens näringslivsgala på Åbytravet.

– Mölndal är en underbar kommun att ha företag i, sa Niklas Bille i sitt tacktal.

De båda bröderna har arbetat tillsammans i 24 år.

– Det finns både styrka och svaghet i att jobba tillsammans med sin bror, men mest styrkor, sa Fredrik Bille.

– Vi kompletterar varanda bra, fyllde Niklas i.

De är tredje generationen som driver företaget som har ett hundratal medarbetare. Priset Årets Företagare delas ut av Företagarna Mölndal.

”Med målmedvetet och hårt arbete, satsning på högteknologi och en maskinpark i världsklass har ägarna till Billes trycker tillsammans med ett hundratal medarbetare klarat en stenhård konkurrens i branschen”, stod det bland annat i motiveringen.

Gäster från när och fjärran

Katja och Patrick Palmdahl fick utmärkelsen Mölndalsambassadörer av Mölndals stad för att ha lyft fram staden på ett förtjänstfullt sätt.

Den framgångsrika restaurangen öppnade för två år sedan och har sedan dess uppmärksammats av såväl Lindomeborna själva som mer avlägsna gäster samt bloggare och magasin.

– Många tyckte vi var helt tokiga som öppnade en restaurang i Lindome, men vi har trott på det hela tiden och är så rörda över utmärkelsen, sa Katja Palmdahl.

I motiveringen stod bland annat: ”De har placerat Mölndal på kartan genom fingertoppskänsla, talang och kompetens. Med stor entusiasm har de skapat ett unikt restaurangkoncept i det vackra huset bredvid det gamla spinneriet i Lindome.”

Läs mer: Succé för Katjas krog i Spinneriet

Fartyg och plastikkirurgi

Under torsdagskvällen delades även priset Mölndals utvecklingsföretag ut till Krokslättsföretaget CATC som är inriktade på el och automation. Deras främsta kunder är fartygsbranschen och företaget startades av de tre delägarna 2011. Priset delas ut av Business region Göteborg.

Årets tillväxtföretag blev Art Clinic och priset delas ut av Almi.

Läs mer: Hans företag prisas vid näringslivsgala

Priset till Mölndals unga företagare gick till Julia Magnusson och Alice Dahlemar. De har UF-företagen Mycroclean UF respektive Safe Steps UF och priset delas ut av Mölndals stad.

– Det känns roligt att få pris för alla timmar man lagt ner, sa Julia Magnusson.

Lotta Nyvall

lotta.nyvall@molndalsposten.se