De öppnar ny padelhall i Mölndal: ”Det ska bli otroligt kul”

Sedan några år tillbaka har padel varit den nya sporten på allas läppar. Nu öppnar snart Mölndals andra padelhall i Papyrus gamla fabrikslokaler i Forsåker.

Kompisarna Fredrik Orstadius och Rikard Attling, som tillsammans driver det nystartade bolaget Forsåker Sport & Nöje, fick i onsdags nycklarna till de 2 900 kvadratmeter stora lokalerna som de fått hyra av Ikano Bostäder.

– Det känns helt fantastiskt! Tänk dig själv att få hålla på med ditt största intresse på arbetstid, säger en glad Fredrik Orstadius, då Mölndals-Posten når honom över telefon under torsdagsförmiddagen.

Tanken är nu att omgående börja bygga om lokalerna för att rymma totalt sju padelbanor, reception och shop. Detta med målsättningen att kunna öppna hallen redan innan jul, berättar han.

– Sedan ska vi även ta kontakt med olika föreningar och skolor, för att höra efter vilket intresse som finns för ett eventuellt ungdomssamarbete, berättar Fredrik Orstadius.

Av en slump

Duon, som tidigare arbetat ihop inom restaurangbranschen i 15 år, snubblade enligt Fredrik Orstadius över lokalerna mer eller mindre av en slump för drygt ett år sedan.

– Eller det var egentligen Rikard, som jobbat mycket med ungdomsverksamhet inom fotboll och är ordförande i Qviding FIF, som först fick nys om dem, berättar Fredrik Orstadius.

De tog därefter kontakt med Ikano bostäder för att se om de kunde få hyra de tomma lokalerna, granne med Mathem, som i dagsläget nyttjar ytterligare 10 000 kvadrat som lagerlokal för sin verksamhet.

– Vi har förstås också pratat ihop oss med tjänstemän och politiker i Mölndals stad, så att allt ska gå rätt till med bygglov och andra rent formella frågor, säger Fredrik Orstadius.

Treårskontrakt

Duon har nu till att börja fått hyra lokalerna i tre år, varefter tanken är byggnaden ska rivas då den nya stadsdelen med bostäder och lokaler för kommersiell verksamhet ska ta form.

Läs mer:De öppnar nytt center för padel i Lindome

Läs mer: Planeringen för Forsåker fortsätter efter förhinder

Fredrik Orstadius hoppas dock på sikt även kunna öppna fler padelhallar, både i Mölndal och resten av Göteborgsområdet.

Varför då?

– Där behövs nog egentligen ingen motivering. Alla som spelar padel vet hur roligt det är. Själv tycker jag därför att det här ska bli otroligt kul. Jag och Rikard som göteborgare ser också fram att lära känna Mölndal bättre och knyta kontakter med olika verksamhetsutövare.

Camilla Moestedt

camilla.moestedt@molndalsposten.se