Balltorps bibliotek stängs för allmänheten vid årsskiftet. Arkivfoto: Fredrik Hofflander

Datum klart – då stänger biblioteket

Balltorps bibliotek ska avvecklas – det bestämde politikerna i september. Nu finns det ett preliminärt datum för när stängningen ska ske.

– Det är egentligen ingen komplicerad process för oss eftersom vi lämnar över allting som finns där till skolan. Det handlar mest om att få till en bra överlämning och att skolan hittar rutiner och egen personal till biblioteket, säger Annika Stedner, chef för kultur- och fritidsförvaltningen.

Läs mer: 22/9: Sorg i Balltorp efter beslut om biblioteket (PLUS)

22/9: M: ”Hade varit bättre att ta bokbussen”

22/9: Bibliotek läggs ner – bokbussen räddas (PLUS)

8/9: Bibliotek och bokbuss hotas i sparförslag (PLUS)

16/6: Ljusning för hotade biblioteket (PLUS)

15/2: Allt starkare stöd för hotade biblioteket

25/11: Sparkrav kan stänga ett av biblioteken (PLUS)

Den 1 januari ska avvecklingen vara klar, enligt de planer som finns i dag. Efter det datumet kommer biblioteket att vara stängt för allmänheten och i stället sortera under skolan. Den personal som just nu är knuten till biblioteket kommer att få andra jobb inom stadens biblioteksverksamhet.

Under 2018 kommer kultur- och fritidsförvaltningen att bjuda in föreningslivet och Balltorpsborna till diskussioner om bibliotekslokalernas framtid. Annika Stedners förhoppning är att lokalerna ska kunna fungera som en träffpunkt av något slag, om viljan finns hos föreningar och boende.

Fredrik Hofflander

fredrik.hofflander@molndalsposten.se

031–86 84 23

Relaterade artiklar
Fler artiklar