Så här såg det ut när smyckesdesignern Karin Torlegård mottog Mölndals stads idé- och konststipendium 2017. Foto: Arkiv/Jennifer Hajdic

Dags att söka stipendium

Nu kan konstnärer, kulturutövare, idrottare och ledare få pengar av Mölndals stad. I mars är sista chansen att ansöka om årets stipendium.

Kultur- och fritidsnämnden delar varje år ut fyra stipendier till personer eller föreningar och nu är det öppet att ansöka.

Det största stipendiet, på 50 000 kronor, är idé- och konststipendiet. Det ska gå till en person som vill arbeta med en kreativ idé eller ett konstverk som har anknytning till Mölndals stad. Förra året gick det till silversmeden Karin Torlegård som ska skapa ett Mölndalssmycke.

Läs mer:Hennes smycke ska representera Mölndal

Stipendiesumman för ledarstipendiet, idrottsstipendiet och kulturstipendiet är 10 000 kronor vardera. Kulturstipendiet kan gå till antingen en ambitiös kulturutövare eller en förening och unga sökande prioriteras. Det gäller även idrottsstipendiet som ska uppmärksamma ”ambitiösa och framgångsrika idrottsutövare som visar gott kamratskap samt är goda förebilder”.

Ledarstipendiet ska gå till någon som är ledare för barn och ungdomar. Förra året gick det till Martina Perisa som är tränare i cheerleadingklubben GC Troops.

Läs mer:årets stipendiater är utsedda

Elvira Linderot

elvira.linderot@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar