Redaktören

Dags att lyssna på ridfolket

Att vara eller icke vara? Det är den stora frågan när det gäller Gunnebo ryttarsällskaps, även kallat Grys, framtid vid Gunnebo slott.

Det har nog inte undgått någon att det pågår en intensiv debatt i frågan, inte minst på Mölndals-Postens insändarsidor. Som läget är just nu har ridklubben löfte om att få vara kvar vid Gunnebo till och med 2018 års utgång. Vad som händer efter det är det ingen som vet.

I slutet av april skrev Grys efter stor vånda under hyresavtalet för nästa år, trots att det innebär att klubben blir av med det mesta av sina beteshagar. Man kände helt enkelt inte att man hade något alternativ.

Det är lätt att förstå att ridsällskapets cirka 300 medlemmar, och deras familjer, känner sig trängda och styvmoderligt behandlade. Liksom att kommunens envisa hänvisande till länsstyrelsens skötselplan mest upplevs som ett sätt att få tyst på kritiken.

Hur som helst är det tydligt att varken kommunledningen eller styrelsen för Gunnebo slott och trädgårdar har lyckats särskilt bra med kommunikationen i den här frågan. För trovärdighetens skull måste någon nu kliva fram och på ett pedagogiskt sätt förklara vad som gäller så att vi alla kan förstå. Inte bara gömma sig bakom byråkratispråk och skylla på länsstyrelsen. Samt, om det skulle bli så att ridklubben måste lämna Gunnebo 2019, i god tid leta fram en alternativ placering som ridklubben kan acceptera och trivas med.

Än är inte sista ordet sagt, inte på långa vägar. Ett stalltips är att detta kommer bli en av de stora frågorna i kommunvalet nästa år.

Skriv gärna till oss och säg vad du tycker i den här frågan! Av utrymmesskäl kan vi inte alltid publicera samtliga insändare samma vecka som de skickas till oss. Men du vet väl att du kan läsa mer på vår webb. Som prenumerant har du tillgång till allt material där, även det som är plus-märkt och därmed låst för andra.

Relaterade artiklar
Fler artiklar