Däckspår på KSKs fotbollsplan: ”Blir utan träningsplats”

Det är troligen en fyrhjuling som körts runt på Lilla KIP efter helgens snöfall. Nu hoppas klubben på att skadorna inte är för stora, då det skulle vara väldigt tungt att behöva återställa hela gräsmattan.

Någon gång under helgen, när snön fallit över Kållered, tog sig någon in på den lilla planen med ett fordon. Enligt uppgifter till klubben ska det vara en fyrhjuling som körts runt och lämnat spår på Lilla KIP.

Hur stora skorna blev har KSK inte kunnat kolla än, utan får vänta tills snön försvinner.

– Vi får hoppas att det inte blivit några större skador, men det är tråkigt att folk använder planen som nöjespark, säger Henrik Hebeler, ordförande Kållered Sportklubb.

Planen drivs av klubben, och om den behöver åtgärdas eller lagas är det KSK som får stå för fiolerna. Hur dyrt det kan bli vill ordförande dock inte spekulera i, men hoppas att marken var frusen när det buskördes på den.

Han säger att planen behövs för att hela verksamheten ska kunna drivas.

– Vi vill förse alla i Kållered med det bästa inom idrott. Har vi rätt förutsättningar blir det roligt för alla. Minimeras möjligheterna påverkas vår verksamhet och då blir några lag utan träningsplats.

Vem eller vilka, hur många och exakt när skadegörelsen skett är oklart. Det är heller inte första gången någon använder planen till annat än bollsport.

– Tyvärr händer det att ungdomar kommer ner med mopeder och kör. Jag kan förstå att dagens ungdomar är rastlösa och vill leka, men de för göra det utanför fotbollsplanen, säger Henrik Hebeler.

Louise Jungmalm

louise.jungmalm@molndalsposten.se