Under vecka 15 kommer kommunen att utföra ett vattenledningsarbete i Balltorp. Arkivbild.
Under vecka 15 kommer kommunen att utföra ett vattenledningsarbete i Balltorp. Arkivbild. Bild: Jenny Schagerlind

Hela området blev vattenlöst – arbetet inställt

Arbetet med vattenledningarna som skulle ske under vecka 15 har nu ställts in. Anledningen till detta är ett problem med en tryckstegringsstation – vilket också ledde till att hela Balltorp var vattenlöst i en timma.

ANNONS
|

Under tisdagen meddelade kommunen att man under vecka 15 skulle spola i vattenledningarna på flera olika adresser i Balltorp, och uppmanade boende till att inte spola i sina kranar.

Ett dygn senare gick kommunen ut med ny information: arbetet med vattenledningarna hade blivit inställt. Under natten till onsdag hade det uppstått ett problem med en tryckstegringsstation, alltså den station som förser Balltorp med vatten. Detta gjorde i sin tur hela Balltorp vattenlöst i runt en timma. Kommunen understryker att problemet med stationen inte hade med spolningen att göra.

Ville förbättra vattenkvaliteten

Tidigare hade Mölndals stad är informerat om att arbetet med vattenledningarna var till för att förbättra vattenkvalitén för de boende i Balltorp. På kommunens hemsida stod det det att man också vill: ”... förebygga de problem med smak, lukt och missfärgat vatten som i ökad utsträckning förekommit inom vissa områden.” Tanken var att arbetet skulle pågå mellan tisdag och fredag.

ANNONS

Tappa upp vatten i förväg

Kommunen uppmanade berörda till att tappa upp vatten i förväg. De skrev att vattnet inte skulle stängas av helt, men att tvätta, spola i kranen och dylikt kunde leda till att ventiler förstördes. Även efter spolningen kunde det förekomma brunt eller missfärgat vatten.

INSTÄLLT: Här är adresserna som berördes

Tisdag 11 april

Gundas Gata 1 - 102.

Onsdag 12 april

Gundas gata 110 - 238.

Gundefjällsgatan

Ålegårdsgatan 268 - 462.

Torsdag 13 april

Ålegårdsgatan 142 - 262 (jämna nummer).

Ålegårdsgatan 5 - 193 (ojämna nummer).

Källa: molndal.se

LÄS MER:Recension: Ikeas restaurang i Kållered

LÄS MER:Påsktraditionen i Lindome fyller 50 år – här är Ägglunken i bilder

LÄS MER:Kravet: Ta bort gul skunkkalla, jätteloka och jättebalsamin

ANNONS