Cyklist välte vid omkörning – fördes till sjukhus

En klunga med cyklister blev omkörd av en bilist i Rävekärr. En av cyklisterna körde då omkull och fick föras till sjukhus med misstänkt hjärnskakning.

En cyklist fick föras till sjukhus sedan klungan hen körde i blivit omkörd av en bilist på Kungsbackavägen i Rävekärr. Olyckan inträffade vid 17.30-tiden på måndagseftermiddagen.

– Det är ingen kollision utan en konstig omkörning som gör att cyklisten går omkull, säger Christer Fuxborg, presstalesperson på polisen region Väst.

Enligt polisen ska cyklisten ha ingått i en klunga av flera cyklister som körde på Kungsbackavägen och cyklisten som välte ska ha fått ont i ett nyckelben och eventuellt hjärnskakning.

Olyckan inträffade strax innan ett övergångsställe.

– Bilisten ska försent ha insett att det var ett övergångsställe där och styr in mot höger och det får till följd att cyklisten inte har någonstans att ta vägen, säger Christer Fuxborg.

Bilisten kör inledningsvis vidare men kommer tillbaka och kan förhörs av polisen. Föraren misstänks för vårdslöshet i trafik. Cyklisten förs till Sahlgrenska sjukhuset.

Karina Hansson

karina.hansson@molndalsposten.se