• Hundbajs på förskolegården har blivit ett problem på Gundefjällets förskola. Arkivfoto: Erika Olofsson/Måns Engelbrektsson

  Chef begär hjälp med hundbajs på gården

  Hundar intar förskolans gård efter stängning – och nästa dag får pedagogerna börja med att plocka bort bajset. Nu har förskolechefen begärt hjälp utifrån för att komma tillrätta med problemet.

  – Det har hänt vid ett par tillfällen de senaste veckorna, sedan det börjat bli lite varmare ute. Efter helger har det varit lite mer, säger Camilla Stenman Svensson, förskolechef i Balltorp.

  Förskolan som drabbats av de oönskade hundbesöken är Gundefjällets förskola, belägen i de västra delarna av Balltorp. Flera morgnar har personalen hittat bajs som härrör från de fyrbenta besökarna. Enligt Camilla Stenman Svensson blir följden dels att miljön på gården blir ofräsch, dels att personalen får ägna tid och kraft åt saker som inte alls är deras arbetsuppgifter.

  – Mina anställda ska ju inte behöva rondera ute på gården innan de släpper ut barnen, säger hon.

  Nu har förskolechefen begärt hjälp från kommunens serviceförvaltning, som tills vidare skickar ut en anställd tidigt varje morgon för att kontrollera och vid behov städa gården.

  – Det får vi fortsätta med så länge det finns ett behov av det, säger Camilla Stenman Svensson.

  Hon understryker att det egentligen är fritt fram för alla kommuninvånare att använda förskolegårdarna när det inte är någon ordinarie verksamhet där.

  – Men det gäller ju att göra det på rätt sätt förstås. Jag ser det i grunden som väldigt positivt att det är barn och föräldrar på gårdarna när förskolorna är stängda, till exempel om man tänker på risken för skadegörelse.

  Fredrik Hofflander

  fredrik.hofflander@molndalsposten.se

  031-86 84 23

  Relaterade artiklar
  Fler artiklar