Charlotte tog den vinnande bilden

En snorklande pojke på bryggan i skymningen. Det var bilden som tog hem förstapriset i årets sommarbildstävling i Mölndals-Posten.

Charlotte Forsman i Kållered tog bilden på sonen Vidar i samband med ett kvällsdopp i Fjärås tjärn i början av augusti. De var ensamma vid sjön och där fanns både småfisk och små snokar att spana efter.

– Jag tycker om känslan av kväll som bilden förmedlar, säger en glad Charlotte när MP ringer upp och gratulerar till vinsten. Ljuset blev fint. Det är en bergssjö, vattnet är djupt och mörkt och skogen är så nära. Vi badar mycket där på somrarna.

MP:s tävlingsjury föll för stämningen i bilden, den typiskt svenska sommarkvällen. Den väcker en känsla av frihet och av nyfikenhet: Vad är det pojken tittar på där nere i vattnet?

Charlotte Forsman har ett stort fotointresse och fotograferar väldigt mycket.

– Jag tycker om att ta bilder på många olika saker och olika händelser, säger hon. Nu för tiden nästan bara med mobilen. Det är smidigt och kamerorna är tillräckligt bra nu för att man ska kunna förstora upp bilderna lite och göra fotoböcker och så.

Charlotte Forsman får nu en canvastavla av sin bild i förstapris. Tvåan och trean belönas med var sin trisslott.

Tack alla ni som varit med och tävlat!

Ingrid Fredriksson

ingrid.fredriksson@molndalsposten.se

031-868420

Relaterade artiklar
Fler artiklar