Carl blev påkörd med flit under träning

Carl Bylund var ute och träningscyklade tillsammans med sina kompisar – när en arg bilist körde på honom.

– Jag kommer att bära med mig den här känslan länge, att någon var ute efter att skada mig, säger han.

Det var på tisdagskvällen som Carl Bylund och hans träningskompisar satte sig på cyklarna. Den här kvällen valde de att ta vägen via Lindome och Kållered – och det var just där som den otäcka olyckan inträffade.

Läs mer: Bilist prejade cyklist

– Det var en bilist som extremt tydligt visade att han inte ville ha oss på vägen. Han körde om oss med väldigt liten marginal och prejade nästan av oss allihop av vägen. Sedan tvärbromsade han framför oss. Jag kan inte tänka mig att det var av något annat skäl än att han ville att vi skulle köra in i honom, säger Carl Bylund.

Carl Bylund var först i klungan vid tillfället och lyckades med nöd och näppe undvika en kollision när bilen bromsade. Bara sekunden senare hörde han hur bilen ökade farten igen.

– Han accelererade kraftigt. Jag försökte fly in mot vägkanten men jag var ju såklart chanslös mot en bil. Han körde på mig från sidan så att jag flög omkull.

Carl Bylund, som blev mörbultad och fick ont i nacken, men klarade sig utan allvarligare skador, berättar att motparten ska ha försökt köra iväg från platsen innan polisen kom.

– Då böjde jag mig in i bilen och ryckte hans nycklar ur tändningslåset.

Som Mölndals-Posten rapporterade på onsdagsmorgonen utreds händelsen nu som ett misstänkt fall av vårdslöshet i trafik.

Carl Bylund själv gissar att mannens upprördhet grundade sig i att cykelgruppen uppehöll sig på bilvägen i stället för på cykelbanan. Han understryker att han inte i det här sammanhanget vill ge sig in i debatten om cyklisters rätt att köra på vägen.

– Jag försökte fråga honom om det är en rimlig reaktion att försöka köra på någon oavsett vad man tycker i den frågan. Jag har rätt att vara på vägen, men den debatten avstår jag gärna nu. Jag hoppas att en sån här händelse kan leda till att det blir en energiinjektion i diskussionen om det hårda klimatet vi har i trafiken.

Fredrik Hofflander

fredrik.hofflander@molndalsposten.se

031-86 84 23