Arkivfoton

Bytte ut streckkoder – åtalas för bedrägeri

Två kvinnor åtalas misstänkta för att ha bytt ut streckkoder på varor som de köpte på Ikea. På så sätt betalade de mycket mindre än det riktiga priset. Båda nekar till brott.

Det var i somras som de två kvinnorna tillsammans med en man var och handlade på Ikea i Kållered. I samband med att sällskapet betalade vid en självscanningskassa kom dock en annan kund fram och uppmärksammade personalen på att en av kvinnorna distraherat personalen så att hen vände ryggen mot det resterande sällskapet.

När personal sedan hann ikapp trion på parkeringen visade det sig att flera av de varor som sällskapet köpt hade nya streckkoder som enligt polisen satts fast så att de skymde originalkoderna. Mannen som var med vid tillfället åtalades inte för något brott men båda kvinnorna är nu misstänkta för bedrägeri.

Åklagaren menar att de bytt ut streckkoderna för att på så sätt betala mindre än varorna egentligen kostade. När kvittot jämfördes med de varor som kvinnorna köpt visade sig att de betalat 402 kronor för varor som skulle kostat 6351 kronor.

De åtalade kvinnorna nekar båda till brott och menar att de aldrig bytt ut några streckkoder och att de inte kollat så noga på vad summan blev.

Den kvinna som enligt ett vittne distraherat personalen menar i förhör att det inte alls var syftet med att hon gått fram till personalen. Kvinnan menar istället att hon bara frågade om vägen till ”det andra” Ikea eftersom det var en vara hon ville ha som inte fanns i Kållered.

Kajsa Lind

kajsa.lind@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar