Bussar körde fast i halkan på Pixbovägen

På måndagen drog blåst och regn in över Mölndal och det ställde till det på kalla vägbanor i kommunens mest höglänta delar. På Pixbovägen fick flera bussar svårt att komma upp i backarna.

Under måndagen vaknade många upp till snökaos, regn och blåst vilket medförde halka, mestadels i de nordligare delarna av Västra Götaland. Men även i höglänta terränger i Mölndal blev det besvärligt för busstrafiken.

På Pixbovägen, mellan Gunnebodal och Mölnlycke, fick ett flertal bussar problem på morgonen. Flera av dem ska inte ha kommit upp i backarna och enligt uppgift ska det ha legat en decimeter slask på vägen som inte röjts. Minst en buss ska ha fått bärgas från platsen.

Bussarna går igen

På Västtrafiks störningsjour har telefonerna gått varma under måndagen men de kan inte specifikt berätta hur man arbetat med bussarna på Pixbovägen.

– Bussarna har börjat att gå igen, men det är ju ishalka i hela Västra Götaland, säger Osman Guliyev, störningskoordinator på Västtrafik.

Inte heller pressjouren hade stenkoll på Pixbovägen.

– Jag vet att linje 751 har varit påverkad av halkan men i vilken omfattning har jag inte koll på, säger Henrik Kjellberg, presskommunikatör på Västtrafik.

”Olika incidenter”

Han säger att ett flertal linjer är påverkade av halkan men att man i dag inte har någon prognos för när det ska vara över. Prognosen nu är att 751 inte kommer trafikera sträckan Gunnebodal–Mölnlycketerminalen i någon riktning fram till och med tisdag.

– Bussar har kört fast och det har varit olika incidenter.

När det gäller slask och vägmodd som inte röjts så hänvisar Västtrafik till väghållaren.

Henrik Kjellberg uppmanar alla resenärer att kontrollera avgångarna i reseplaneraren för att se om just den buss man ska åka går.

Karina Hansson

karina.hansson@molndalsposten.se