Leena och Christer Lind.

Branden blev en tung ekonomisk smäll

En tidig morgon i oktober vaknade Leena och Christer Lind till ljussken från parkeringen i Kållered. Deras nyinköpta Volvo V70 hade brunnit upp.

– Jag blev väldigt ledsen, säger Christer drygt ett halvår senare.

Leena och Christer Lind berättar att de hade letat länge efter just den där Volvon. De ville ha en bekväm och ganska ny bil, gärna med silvermetalliclack och manuell växellåda.

Läs mer: 17/5: Dystra siffran: 30 bilar brända på ett halvår (PLUS)

28/4: Boende känner sig otrygga efter nattens brand

29/10: Tre bilar utbrända på radhusparkering

18/10: Bilar förstörda i garagebrand

Till slut hade de fått napp hos en bilhandlare de gjort affärer med förut.

– Det var mycket därför som det kändes tungt. Vi hade bara ägt bilen i 33 dagar, säger Christer.

Familjen Linds Volvo var en av ett 20-tal bilar som förstördes i storbranden på Hultavägen i Kållered den 18 oktober. För Leena och Christer Lind innebar branden inte bara en känslomässig smäll, utan också en ekonomisk.

Deras försäkringsbolag ansåg efteråt att de köpt Volvon till överpris hos bilhandlaren och gick inte med på att ersätta dem med inköpspriset. I stället blev utbetalningen 30 000 kronor lägre.

– Han sa direkt att det inte fanns en chans att de skulle betala de pengarna, säger Christer Lind.

Leena Lind suckar tungt när hon tänker på alla arbetstimmar de lagt ner på att diskutera med försäkringsbolaget, leta nya bilar och sedan också så småningom anmäla fallet till Allmänna reklamationsnämnden.

– När man inte själv är vållande till skadan så känns det väldigt konstigt. Det är tur att jag inte jobbar, annars hade jag aldrig orkat med det här, säger hon.

Leena och Christer Lind berättar att det förstås blev mycket snack i området om vad som kan ha legat bakom den fortfarande ouppklarade branden.

– Det är inte mycket idé att spekulera kring det. Vi vet ju inte. Men det är klart att det väckte mycket tankar, både om vilka det kunde vara och vad som kunde ha hänt med våra hus, berättar Christer Lind.

I veckan fick familjen Lind besked från Allmänna reklamationsnämnden om sin tvist med försäkringsbolaget. Beskedet från nämnden var att makarna inte lyckats visa att något var fel med försäkringsbolagets beräkning av bilens värde och att de därmed inte är berättigade till mer pengar.

Fredrik Hofflander

fredrik.hofflander@molndalsposten.se

031-86 84 23

Relaterade artiklar
Fler artiklar