De två män som suttit häktade för den bomb som hittades i en lägenhet på Bågskyttegatan i Mölndal har släppts på fri fot. Foto: Annelie Ivarsson Moran

Bombmisstänkta satta på fri fot

De två personer som i förra veckan satt häktade efter att en bomb hittats i en lägenhet på Bågskyttegatan har nu släppts på fri fot. De är dock fortfarande misstänkta för brott.

– De blev häktade för att inte försvåra sakens utredning. När man inte längre kan försvåra den och det är enda häktningsskälet, då kan man inte vara kvar i häktet. Båda två är fortfarande misstänkta, säger åklagaren Johan Udén.

Det var den 9 januari som polisen grep en av de två männen i en bil på väg bort från en lägenhet på Bågskyttegatan i Mölndal, där polisen misstänkte att han handlade med narkotika. När polisen sedan utförde en husrannsakan i bostaden hittade de en bomb med 200 gram sprängmedel. 

Läs även: Bomb hittades i lägenhet och Man häktad för bomb i lägenhet

Under utredning grep och häktades senare även den andra mannen som satt i bilen och som tillfälligt bodde i samma lägenhet, uppger åklagaren. Tingsrätten rubricerade brottet som männen misstänks för som grovt brott mot lagen om explosiva och brandfarliga varor.

Men misstankarna räcker alltså inte för att männen ska förbli häktade, de släpptes därför på fri fot i förra veckan. Åklagaren Johan Udén väntar nu på resultat från Nationellt forensiskt centrum, NFC, innan han beslutar om han kommer att väcka åtal.

– Man letar DNA och fingeravtryck och måste undersöka den här bomben och se hur och att den fungerar. Att den skulle kunna sprängas, det vet vi, men nu måste den i detalj utredas, säger han och förklarar att en möjlig effekt av bomben avgör hur straffet kan komma att se ut.

Annelie Ivarsson Moran

annelie.ivarsson@molndalsposten.se

031 – 86 84 25

Relaterade artiklar
Fler artiklar