Marie Östh Karlsson (S) vill ha koncernbidrag från Mölndalsbostäder – trots bolagets förväntade förlust. Arkivfoto: Stefan Bjarnefors/Kent Randau

Bolag måste betala bidrag – trots minus

På grund av årets förväntade storförlust ville Mölndalsbostäder slippa betala sitt årliga bidrag till kommunkoncernen. Men moderbolagets styrelse säger nej.

Frågan kom upp på moderbolaget Kvarnfallets senaste styrelsemöte. Men Kvarnfallets styrelse, med Marie Östh Karlsson (S) i spetsen var bestämda: det årliga bidraget på fem miljoner kronor, som bland annat används för att finansiera Gunnebo slott, ska betalas ändå.

Läs mer: Bostadsbolag går mot stort minus i år

– Det är rimligt, kan jag tycka. Det är en ansträngd situation för Mölndalsbostäder men vi har inte sett hur stort underskottet blir än. Så vi får ha lite is i magen och i så fall återkomma om det behövs, säger Marie Östh Karlsson.

Som Mölndals-Posten berättade tidigare i veckan pekar prognosen på ett underskott på 16,5 miljoner kronor för Mölndalsbostäder i år. De senaste åren har bolaget gått med stabila plusresultat på mellan 10 och 15 miljoner kronor.

Orsaken till årets förväntade underskott är oväntat stora nedskrivningar på fastigheter, bland annat de tillfälliga modulbostäderna för nyanlända i Forsåker och Eklanda.

Fredrik Hofflander

fredrik.hofflander@molndalsposten.se

031-86 84 23

Relaterade artiklar
Fler artiklar