För att gamla och nya Eklandabor ska kunna binda vänskapsband så bjuder kommunen in till fika på måndag. Arkivfoton

Bjuder nya grannar på fika

Nu har ett 20-tal personer flyttat in i paviljongerna vid Bäckstensgatan och ytterligare ett tiotal är på väg. Nu när Eklandaborna vill lära känna sina nya grannar bjuder kommunen på fikat.

När beskedet kom att kommunen planerade att placera paviljonger i Eklanda, där det tidigare varit förskola, så reagerade en del positivt och andra negativt. Nu är bostäderna på plats och ett 20-tal personer har flyttat in, varav flera är i barnfamiljer, och ytterligare ett tiotal är på väg. Efter att flera Eklandabor hört av sig till Mölndals stad för att få kontakt med de nyinflyttade, så har kommunen beslutat sig för att bjuda in till fika i Möllan.

– De vill gärna veta vad det är för människor som flyttar in och hur de får kontakt. En man som har en löpargrupp till exempel sa att några kanske kunde följa med och springa. Så när det fanns det underlaget tänkte jag att man kunde låta dem mötas, säger Christina von Otter, som är flyktingguide i Mölndals stad.

Så på måndag den 6 februari står Mölndals stad som värdar i Café Möllan och Annexet för att ta emot de som är intresserade av att komma. Förutom fika blir det också pyssel och spel för barnen. Sju eller åtta hushåll gamla Eklandabor har redan anmält sig. Även bland de nya grannarna finns ett intresse.

– Många av dem har inget socialt nätverk här i Mölndal. Många har kontakt med svenska familjer i den stad de bott i innan, men har inte det sociala nätverket med sig. De vill träffa svenskar och prata svenska, säger Christina von Otter.

Annelie Ivarsson Moran

annelie.ivarsson@molndalsposten.se

031 – 86 84 25

Fika för gamla och nya Eklandabor

Vad: Smörgåsfika och pyssel för barn

När: Måndag 6 februari, 17–19

Plats: Café Möllan och Annexet (bredvid Stadsbiblioteket)

Anmälan: Senast 3 februari till sprakvan@molndal.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar