På onsdag blir det "hopp och studs" på Aktiviteten i Mölndal. Arkivfoto: Elvira Linderot

Bio, kultur och sport på lovet

Nästa vecka är det sportlov och det finns en del att göra för lediga barn och ungdomar. Den som gillar fart och energi kan till exempel gå på Hopp och studs på Aktiviteten på onsdag.

– Vi ville göra något för ungdomar, säger fritidsledaren Younes Belboul.

Den första lovaktiviteten är redan på söndag då det blir lovbio på Möllan. Under veckan visas det sedan flera olika barnfilmer på dagtid måndag till fredag.

För den som vill vara mer aktiv finns det flera sporter att prova på under veckan. Mölndals handbollsförening ordnar prova på-träning på Aktiviteten, det blir bandy på Åby isbana och på fredag går det att spela volleyboll. Dessutom ordnas ridträningar på Gunnebo.

Många av aktiviteterna passar yngre barn men på onsdag ordnas Hopp och studs för de lite äldre mellan 12 och 19 år.

– Det är både ungdomarna själva och fritidsledare som håller i detta. Innan har vi haft liknande aktiviteter för både barn och ungdomar men nu ville vi göra något just för ungdomar, säger fritidsledaren Younes Belboul.

Det är ungdomar från flera fritidsgårdar som har hjälpt till att arrangera dagen.

– Det kommer finnas två stora hinderbanor, uppblåsbara hoppborgar, en elektrisk tjur och lite andra utmanande och roliga grejer. Det har ju blivit väldigt populärt med Airhop, men det är ganska dyrt. Istället för att åka iväg med ungdomarna på det så gör vi det här själva, säger han.

Hopp och studs pågår mellan klockan 10.00 och 15.00 på onsdag och det är fri entré.

På Mölndals stadsbibliotek blir det show med trollkarlen Ason Bson Cson på måndag klockan 10.30. På torsdagen kommer han även till mötesplats Lindome.

På Lindomes och Kållereds bibliotek går det att lära sig teckna seriefigurer när författaren och tecknaren Esbjörn Jorsäter kommer på besök. Han är i Lindome på onsdag och i Kållered på torsdag och den som vill vara med ska anmäla sig till biblioteken.

Under veckan blir det även scenkonstskola på Konstkollektivet, pyssel på Mölndals stadsmuseum och workshop på Kvarnbyns handpappersbruk. Alla aktiviteter finns på Mölndals stads hemsida.

Elvira Linderot

Några av lovaktiviteterna

Scenkonstskola med dans, sång och teater på Konstkollektivet. Onsdag klockan 10.00-12.00 för barn 7–10 år. Klockan 13.00-15.00 för barn 10-13 år. Kräver anmälan.

Tummar på äventyr. Sportlovspyssel med hjälp av tumavtryck på Mölndals stadsmuseum. Tisdag, onsdag och torsdag.

Skrapteckningar. Familjelördag på Lindome bibliotek. Skrapa och skapa fantasifulla bilder. För barn från 3 år tillsammans med vuxen. Klockan 10.00-13.30.

Volleyboll. Prova på-träning i Katrinebergsskolans sporthall för ungdomar från 12 år och uppåt. Klockan 20.00 – 22.00.

Relaterade artiklar
Fler artiklar