Bilist flydde från polis – gående fick kasta sig undan

För att komma undan polisen körde en bilist upp på en trottoar i hög hastighet. Flera gående på trottoaren fick kasta sig undan. Föraren anhölls efter den vådliga färden.

Det var i måndags vid tjugo i tolv på förmiddagen som områdespolis var på Frölundagatan när de såg en bil på håll som var på väg att köra in i en refug.

Polisen bestämde sig för att kontrollera bilen, men då svängde bilisten iväg och i hög hastighet körde bilen upp på en trottoar och flera gående där fick kasta sig undan.

Kort efteråt på Ragnar Thorngrens gata parkerade föraren bilen och sprang från platsen till fots. Efter en kort jakt greps föraren, en man i 55-årsåldern. I bilen fanns också en passagerare som inte är misstänkt för några brott.

Förarens förklaring till vad som hände var att han blev rädd när han såg polisen eftersom han hade varit nära att köra på refugen och att det var därför han försökt köra iväg. Mannen blev anhållen misstänkt för grov alternativt normalgraden av vårdslöshet i trafik. Ingen blev skadad i samband med händelsen.

Kajsa Lind

kajsa.lind@molndalsposten.se