Polis. Genrebild.
Polis. Genrebild. Bild: Filip Landqvist

Bilinbrott i Åby – verktyg stulna

Brottsvågen mot arbetsbilar i Mölndal fortsätter och under söndagen stals verktyg ur en arbetsbil.

ANNONS
|

Polisen märker än en gång att tillslagen mot bilar i Mölndal ökar och brotten riktas främst mot arbetsbilar som innehåller verktyg. I söndags gjordes ytterligare en inbrott i en bil som stod parkerad i Åby.

– Enligt anmälaren har snickarverktyg och elverktyg stulits ur bilen till ett värde av 12 650 kronor, säger Daniel Fägerström, stationsbefäl på polisen i Mölndal.

En anmälan om stöld genom inbrott har upprättats.

”Firmabilar ligger risigt till”

Tidigare har polisen sagt till Mölndals-Posten att det är oklart varför inbrotten ökar igen, samt att man inte vet om det är någon liga eller liknande som ligger bakom.

– Det är arbetsfordon och firmabilar som ligger risigt till. Det gäller att ha bra lås, sa stationsbefäl Christine Pekkala då.

ANNONS

På sin hemsida tipsar även polisen om fler saker man kan göra för att förhindra tjuvarna från att komma in. Bland annat är det bra att parkera bilen på ett upplyst ställe och att inte lämna värdesaker i bilen.

Råd för att minska risken för stölder

• Parkera bilen på ett upplyst ställe eller i garage.

• När du parkerar bilen, kontrollera att bilen verkligen går i lås innan du lämnar den. Om du hör att bilen går i lås, har du inte blivit utsatt för störningssändare.

• Förvara bilnycklar på ett säkert ställe, lägg dem inte alldeles intill ytterdörren eller i jackfickan.

• Har du en så kallad key-less bil, förvara gärna nycklarna i ett speciellt fodrat nyckelfodral eller i en plåtburk. Då förhindrar du att någon kan fånga upp nyckelsignalen vid en så kallad ”reläattack”.

• Komplettera bilen med en godkänd rattkrycka, som ett extra mekaniskt stöldskydd och se till att den täcker krockkudden. Även bilar med key-less system kan kompletteras med godkänd rattkrycka, så att tjuven inte kan köra bilen vid elektronisk nyckelkopiering.

• DNA-märk dina bildelar, dekaler medföljer när man köper MärkDNA. Använd dekalerna så det syns att din bil är märkt med MärkDNA.

• Lämna inte datorer, mobiltelefoner och andra värdesaker synligt i bilen. Tänk på att även en tom väska eller kartong kan locka någon att göra inbrott i din bil.

Källa: Polisen.se

LÄS MER:Man gjorde bilinbrott och stal parfymer – döms nu till fängelse

LÄS MER:Flera fall av bilinbrott i Mölndal i veckan

LÄS MER:Polisen utreder flera bilinbrott i Mölndal

ANNONS