Bilbranden i Bifrost misstänks ha varit anlagd

Bilbranden vid Rågkornsgatan i Bifrost i lördags misstänks ha varit anlagd. Vad som orsakade branden i en garagelänga i Kållered är däremot fortfarande oklart.

Vid tvåtiden natten till i lördags vaknade boende vid Rågkornsgatan av billarm och skrikande grannar. På parkeringen längs gatan stod tre bilar i lågor. Branden hade startat i en Audi TT och hann alltså sprida sig till och förstöra ytterligare två bilar innan räddningstjänsten fick stopp på den.

Polisen misstänker att branden var anlagd, men har inget att gå på och därför inleds ingen förundersökning, enligt Jan-Erik Tano, förundersökningsledare vid polisens krimjour.

– Det finns en anmälan om att en okänd man misstänks för skadegörelse genom brand men det finns inga spår, säger Jan-Erik Tano.

”Inte kul alls”

Anders Falkenstrands V70 var en av de bilar som förstördes i branden. Han känner sig orolig.

– Det är inte kul, det är inte roligt alls just nu. Vi har varit förskonade från bilbränder länge men nu kommer det närmare, säger han och berättar att han lämnat in en mössa till polisen som han hittade i närheten av bilarna efter branden.

– Den fanns inte där när jag parkerade bilen på kvällen, men polisen säger att den kan tillhöra vem som helst. De tog den i alla fall, säger Anders Falklind.

Oklar brandorsak i Kållered

Den 18 oktober förstördes också bilar i en häftig brand i en garagelänga på Hultavägen i Kållered. Minst tolv bilar ska ha totalförstörts och flera fick skador.

Huruvida den branden var anlagd eller inte är fortfarande oklart, enligt Paula Grevstad vid Mölndalspolisen.

– Den tekniska undersökningen har inte kunnat svara på om den är anlagd. På grund av att det blev så stora skador av branden är det svårt att hitta en exakt brandorsak.

Vet ni var branden började?

– Nej, vi kan inte säga det heller i och med att det var så utbrunnet.

BIrgitta Löwing Kiser

0300-68 18 68 redaktion@molndalsposten.se