”Bidrar med boende i ett trevligt område”

Modulbostäderna i Lackarebäck ska se ut som vanliga hus och Wallenstam räknar med att det kan bli inflyttning någon gång under nästa år.

Wallenstams vice vd berättar att företaget har haft ett nära samarbete med kommunen under lång tid och det är därför de vill hjälpa till med bostäder till nyanlända.

– Nyanlända är en fråga som varit aktuell för nästan alla kommuner, inte minst Mölndal. Med den här lösningen kan vara att man bidrar med boende i ett trevligt område. Med den här konstruktionen där man också kommer att hyra ut till studenter så kommer det att blir ett blandat boende, säger Wallenstams vice vd Thomas Dahl.

Det beräknas bli 90 lägenheter, varav majoriteten ettor, på en nu grustäckt parkering på Ericssons tidigare tomt. Bostäderna kommer att se ut som vanliga bostadshus och inte som baracker. Var exakt på grusytan de ska placeras är ännu oklart, men det ska finnas plats för både bostäder och parkering.

Läs mer: Ett steg framåt för moduler i Lackarebäck

De modulboenden som Mölndals-Posten skrivit om tidigare, i Forsåker och Eklanda, har Mölndals stad själva stått för, men nu handlar det om att den privata fastighetsägaren ska hyra ut lägenheter till kommunen. Wallenstam har erbjudit Göteborg en liknande lösning, men där har det ännu inte lett till några konkreta planer. Bostadsbolaget kommer även att erbjuda lägenheter ur sitt totala bestånd.

– Lägenheter som blir lediga hänvisas till kommunen för att användas av nyanlända. Vi har skrivit ett sådant avtal med Göteborgs kommun och pratat med Mölndals kommun om detta. I Mölndals kommun så har vi sagt att tio procent av nyproduktionen kan erbjudas till kommunen. Det är en pågående dialog, säger Thomas Dahl.

Han poängterar att det är låg omflyttning och det därför handlar om ett fåtal lägenheter, till skillnad mot lösningen med moduler, då många lägenheter blir tillgängliga på kort tid. Just nu pågår projektering och Wallenstam diskuterar med leverantören av modulerna och även med stadsbyggnadskontoret.

– Planeringen av uppförandet har startat. Men det tar lite tid att bygga det här, så någon gång under nästa år räknar vi med inflyttning, säger Thomas Dahl.

Annelie Ivarsson Moran

annelie.ivarsson@molndalsposten.se

031 – 86 84 25