Näringsdryckerna som stals var till Lisa Sillréns snart sjuåriga dotter, som lider av det sällsynta syndromet Aicardis syndrom. Foto: Privat

Bestals på livsviktiga näringsdrycker

I veckan var Lisa Sillrén med om en stöld som kunde ha fått förödande konsekvenser. Några unga killar snodde näringsdrycker som var till hennes sjuka dotter.

– Det gäller liv och död för henne, säger Lisa Sillrén.

I måndags var Lisa Sillrén och hennes man på sjukhuset med sin dotter. När Lisa Sillrén kom hem upptäckte hon att en låda med specialnäring som skulle stått utanför hemmet i Lindome var borta.

– Jag frågade min man om han hade tagit in lådorna med det hade han inte. Vi hade fått ett meddelande från posten om att leveransen var framme, säger hon.

Näringsdryckerna var en akutbeställning och mycket viktiga för dottern.

– Vi har en dotter med ett sällsynt syndrom som går på specialkost, hon behöver verkligen dem. Det är som hennes medicin, säger Lisa Sillrén.

Granne såg stölden

Det visade sig att en granne sett fyra tonårskillar bära iväg med två tunga lådor bara en stund tidigare. Lisa Sillrén sprang efter och hittade de flesta av dryckerna i skogen ovanför Brogården.

– De hade väl inte orkat bära dem så långt och näringsdryckerna låg utspridda över hela skogen. Men de hade tagit med sig ett 20-tal förpackningar vidare, dem har vi inte hittat.

Tack vare att de flesta dryckerna hittades kunde dottern få i sig sin viktiga näring men Lisa Sillrén tänker på vad som kunde ha hänt.

– Det känns som att man bara vill vädja till föräldrar om att prata med sina barn. Det kunde ha fått förödande konsekvenser.

Vad tänker du om att några gjorde det här?

– Förmodligen är det bara ett busstreck. Jag tror ju inte de hade en tanke på att det kunde vara till någon som är sjuk. Men det är tråkigt att det blivit så mycket bus i Lindome.

Familjen har gjort en polisanmälan och tar gärna emot upplysningar om det är fler som såg vad som hände. Lisa Sillrén har också skrivit en status om händelsen på facebook som i skrivande stund fått över 350 delningar.

– Vår granne såg bara att det var en ljushårig kille och tre mörkhåriga, säger hon.

Elvira Linderot

elvira.linderot@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar