Besök på Elvismuséet

SPF Sagsjön

SPF Sagsjön gjorde studiebesök på TCB House of music, även kallat Elvismuséet på Lilla Ön i Floda den 22 mars. VI var 34 personer som deltog. Vi fick tre guider, ägaren och trummisen Ulf Nilsson, pianisten Jann ”Lucas” Persson och gitarristen Börje Hallberg.

Vi blev indelade i olika grupper eftersom museet består av flera mindre hus. I ett hus fick vi se delar av den konsert som Elvis gjorde på Hawaii 1973. I den showen deltog även Jerry Scheff som vi fick träffa ”live” senare under dagen. I ett annat hus fanns diverse saker som instrument, kläder, tavlor, foton och lite övriga saker. I ett annat hus fanns ytterligare souvenirer. Vi fick också besöka en exakt kopia av Elvis födelsehus i Tupelo, det hus som han växte upp i tillsammans med sina föräldrar. Våra guider berättade om de olika sakerna och personer som de hade träffat och upplevelser de varit med om.

Efter besöken i de olika husen kunde vi titta på träfigurer ute på gården. Det är många kända musiker som finns avbildade där. Därefter var det dags att få lunch i muséets cafe, ett före detta bussgarage som nu är inrett i amerikansk 50-talsstil. Där såg ägaren Monica Nilsson till att det blev hamburgare med pommes och cola. Efter det var det kaffe och kaka. Det som de flesta säkert uppskattade mest var den underhållning vi bjöds på till kaffet. Det var våra guider som hade plockat fram instrumenten och sjöng härliga kända gamla låtar. Mellan låtarna fick vi roliga anekdoter från deras rika musikerliv. De tre uppträder ibland på olika ställen med sitt nuvarande band The cadillac band. Till trion anslöt även sångaren Ove Pilebo. Som nämndes i början fick vi även träffa Jerry Scheff som berättade om hur han träffade Elvis.

Det var ett uppskattat besök som de som inte anmälde sig gick miste om. Trist för dem men givande för oss som åkte till Floda denna lite gråmulna dag som hade bjudit på snö under natten.

Elisabeth Candefors

Relaterade artiklar
Fler artiklar