Lotten Rexfelt och Milian Nilo uppskattar att klä ut sig till påsk.

Barnen önskar glad påsk med en sång

De närmaste dagarna finns goda chanser att träffa på påskkärringar. Och de flesta av oss kommer att frossa i ägg i alla dess former.

Normalt äter svensken i genomsnitt drygt ett halvt ägg om dagen. Under påskveckan dubbleras konsumtionen, då äter vi totalt 2000 ton ägg.

En annan typ av påskägg är de som fyllts med godis. På Bölets förskola, avdelningen Skattkammaren, fick barnen leta efter ett sådant ägg i onsdags. Tillsammans följde de kartan.

– I ägget fanns kaka, säger Lotten Rexfelt, strålande glad.

Hon och flera av de andra barnen var utklädda dagen till ära.

– En del tycker det är jätteroligt att klä ut sig och ser fram emot det, medan andra är mer reserverade, säger barnskötaren Johanna Lundin.

Goda chanser att träffa på påskgubbar och påskkärringar är det på Mölndals torg på påskafton. Där pågår firandet mellan klockan 10 och 14 med bland annat hoppborg och tävlingar. Det delas även ut godisfyllda påskägg till små påskgubbar och påskkärringar så långt lagret räcker. Klockan 11.30 blir det dessutom trollerier med Trollkarl A:son B:son C.son.

Den som sedan vill se en påskeld senare på kvällen kan bege sig till Ryet vid klockan 20.00. Närmare bestämt Fåfängan, mellan Albatrossgatan och Solvändan.

På långfredagen kan man gå den traditionsenliga ägglunken i Lindome. Det är Lindome BTK som arrangerar poängpromenaden som start vid Almåshallen mellan 10 och 13.

Lotta Nyvall

031-86 84 25

lotta.nyvall@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar