Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson blir en av skådespelarna i årets sommarteater på Gunnebo. Arkivfoto: Valerie Kaspersen

Babsan spelar på Gunnebo i sommar

Årets sommarteater på Gunnebo slott är pjäsen Kuta och kör. En av grannarna till Allan Svenssons huvudrollsfigur kommer att spelas av Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson.

Som MP tidigare berättat blir det den internationella succékomedin Kuta och kör som sätts upp på Gunnebos slottsteater med start 4 juli. Det är den brittiska komedin Run for your wife av Ray Cooney som nu görs i svensk tappning. Den utspelar sig i modern tid och handlar om en taxichaufför som råkat skaffa sig två fruar och lever ett dubbelliv utefter ett noga planerat schema, så att hans ena fru i Mölndal inte ska komma på att han har ytterligare en fru i Mölnlycke – och vice versa.

Allan Svensson spelar taxichauffören och Ola Forssmed hans inneboende, som är den första att komma på hans dubbelspel. I uppsättningen medverkar även Ewa Roos, Lotta Thorell, Sofie Lindberg och Christian Åkesson. Samt Lars-Åke Wilhelmsson, som alltså ska spela en av de grannar som försvårar den redan prekära situation som Allan Svenssons rollkaraktär hamnat i.

– Vi är väldigt glada över att kunna erbjuda en sådan färgsprakande ensemble i denna jubilerande pjäs. Vår uppsättning kommer bli en härligt åttiotals-nostalgisk upplevelse!” säger Gunnebos vd Lena Vikström i ett pressmeddelande.

Ingrid Fredriksson

ingrid.fredriksson@molndalsposten.se

031-868420

Relaterade artiklar
Fler artiklar