Den 26 januari kommer Babben Larsson till Möllan. Foto: Håkan Larsson

Babben gör ett stopp på Möllan

I januari kommer Babben Larsson till Mölndal. Det blir ett av stoppen på turnén Expedition Babben där hon besöker alla Sveriges landskap.

– Alla åker i samma hjulspår, jag ville hitta nya orter att spela på, säger hon.

Våren 2016 drog Babben Larsson igång sin expedition. Efter jul ska hon ut på vägarna igen.

– Det blir tredje våren nu. Förra året avslutade jag uppe i Västerbotten och den här gången kommer jag sluta uppe i Lappland, säger hon.

Målsättningen med turnén är att besöka fyra nya orter, där hon inte spelat tidigare, i alla 25 landskap.

– Idén kom under min förra turné när jag skulle till Växjö. När vi skulle boka konserthuset där fanns inte ett enda ledigt datum. Jag tänkte att det här är nästan osunt. Alla åker i precis samma fotspår, till teatrar och konserthus på större orter, och så finns det kanske en lokal några mil därifrån som ingen bokar, säger Babben Larsson.

Projektet har tagit henne till bygdegårdar och Folkets hus över hela landet och nu återstår 40 orter innan målet är avklarat.

– Har man turnerat i nästan 30 år så har man sett väldigt mycket. För mig har det varit ett sätt att ruska om mig själv. Jag hittar mig själv i nya miljöer. Jag är lantis också och kommer från en liten socken mitt på Gotland så för mig är de här miljöerna väldigt bekanta. Jag har börjat i såna här miljöer, som bygdegårdar och aulor. Det är lite back to basics, säger hon.

Varför blir det ett stopp i Mölndal?

– När vi har bokat så googlar vi ganska mycket för att matcha mot mitt spelprogram och hitta nya ställen. Det blev en träff på Mölndal. Det finns en bra lokal och jag har inte varit där tidigare – så det var perfekt, säger hon.

Föreställningen är ren stand up-show i drygt en och en halvtimme.

– Det är ingen rocket science. Det är stand up med det som känns mest kul och aktuellt just nu. Jag läser alltid på och försöker hitta lokala saker också, så det kommer bli en del skämt om Mölndal, säger hon.

Hur känns det att ge sig ut på vägarna igen?

– Just nu ser jag fram emot ledighet i jul och att ladda upp mig. Sen kommer jag tycka det här är väldigt inspirerande och kul, det vet jag!

Elvira Linderot

Relaterade artiklar
Fler artiklar