Flottans män med körledaren Leif Andersson (till vänster). Kören består totalt av ett tjugotal män med förflutet inom flottan och sjöfart. Åldern varierar från 57 upp till 87 år. Foto: Privat

Avslutning med Flottans män

SPF Seniorerna Kvarnhjulet

Onsdagen den 6 december höll SPF Seniorerna, Kvarnhjulet, sitt sista medlemsmöte för året. Mötet ägde rum i Fässbergskyrkans församlingshem. Ett 70-tal medlemmar hade hörsammat kallelsen till decembermötet.

Dagen till ära var lokalen utsmyckad med levande ljus och vacker dukning. Mötet inleddes med ett fint välkomsttal av Eberhard Roos, ekonomiansvarig i Kvarnhjulets styrelse. Han gav en tillbakablick över det gångna året och gladdes åt att många nya medlemmar tillkommit.

För underhållningen svarade den mycket populära kören Flottans män. De bjöd på ett härligt potpurri av ”gamla godingar” av bland andra Evert Taube, Lasse Dahlqvist, Yngve Stoor med flera. Alla melodierna hade teman från äldre dagars sjömansliv och längtan efter en jul hemma. Finalnumret Honolulu med kören i blomsterkransar rev ned stora applåder.

Efter körens framträdande bjöds deltagarna på en tallrik med utsökta snittar, god dryck och senare kaffe med goda chokladbiskvier. Det var medlemmar ur föreningen som själva hade ordnat med tillagningen av allt det goda. Mötet avslutades med lotteri med många fina vinster.

Nästa medlemsmöte äger rum den 17 januari 2018.

Åke Edman

Relaterade artiklar
Fler artiklar