• Foto: Arkivbild

  Åtalas misstänkt för vapenbrott

  En man i Mölndal åtalas misstänkt för vapenbrott och brott mot vapenlagen. Han var från början också åtalad för narkotikabrott, men de åtalspunkterna har lagts ner.

  Mölndals-Posten har tidigare berättat om en man som häktades efter att polisen hittade vad man misstänkte var ett halvt kilo narkotika i hans lägenhet. Men det som polisen misstänkte var narkotika visade sig vara ett ofarligt ämne och mannen själv säger att det handlade om tändblock.

  Läs mer: Misstänkt narkotika kan ha varit tändblock

  Mannen släpptes fri från häktet och misstankarna kring narkotikabrott lades ner. Senare lade också åklagaren ner misstankarna kring drograttfylla mot mannen som föranledde husrannsakan där man hittade det som man felaktigt trodde var narkotika.

  I samband med den husrannsakan hittade dock polisen också vapen i form av en tårgaspistol, en startrevolver och en avkapad hagelgevärspipa som mannen inte hade rätt att ha. Mannen hade också ammunition i form av två hagelpatroner. Mannen åtalas därför nu för vapenbrott och brott mot vapenlagen.

  Utöver det finns också brottsmisstankar mot mannen för att han haft en kniv på sig på allmän plats och pepparspray i bostaden.

  Mannen erkänner brotten i förhör.

  Kajsa Lind

  redaktion@molndalsposten.se

  Relaterade artiklar
  Fler artiklar