Arkivfoton

Åtalas misstänkt för olagliga spelautomater

En man är misstänkt för att ha haft spelautomater och på så sätt drivit olagligt lotteri i sitt gatukök. Ytterligare en man åtalas misstänkt för att ha försett verksamheten med utrustningen.

Lotteriinspektionen gjorde en inspektion i gatuköket i Mölndals stad i slutet av november 2016 och upptäckte då att det fanns vad de menar är fem spelautomater i form av skärmar där kunderna kan logga in på spelkonton för att spela bland annat roulette och black jack. I lokalen fanns också en laddningsautomat där kunderna kunde mata in pengar att spela för.

Lotteriinspektionen skickade ut en varning till företaget men när de gjorde återbesök i januari 2017 fanns automaterna kvar.

Nu åtalas en man i medelåldern som är delägare i gatuköket misstänkt för grovt brott mot lotterilagen eftersom åklagaren menar att mannen inte haft det tillstånd som krävs för att bedriva lotteri. Ytterligare en man, som är i 45-årsåldern, åtalas misstänkt för grovt brott mot lotterilagen alternativt medhjälp till samma brott då åklagaren menar att han försett gatuköket med spelautomaterna.

Båda männen nekar till brott. De menar att de visserligen haft spelautomaterna men att detta inte är olagligt eftersom det är ett utländskt företag som står bakom själva lotteriet.

Åklagaren menar dock att de båda männen tjänat på spelverksamheten. Enligt åklagaren handlar det om intäkter på knappt 5,8 miljoner kronor under en period mellan januari 2015 och mars i år.

Kajsa Lind

kajsa.lind@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar