Arkivfoto

Åtalas för stöld från förskola

En man åtalas misstänkt för flera stölder i tre olika kommuner. I Mölndal misstänks mannen ha stulit en mobiltelefon från en förskola.

Det var i oktober som mannen, som är i 30-årsåldern, hittades på vinden efter att väktare hade larmat polis om ett pågående inbrott på en förskola på Södra Holtermansgatan. En ruta hade brutits upp och nu åtalas mannen misstänkt för att ha tagit en mobiltelefon från förskolan.

Men mannen är också misstänkt för flera andra stölder. I Göteborg ska mannen enligt åtalet i början av året brutit sig in i en bostad och stulit bland annat id-kort, mediciner och ett par byxor. Ett par dagar före dess var det inbrott hos ett bostadsbolag där tre datorer stals och mannen misstänks ligga bakom även det inbrottet och för att ha stulit en moped som tillhörde Postnord vid ett annat tillfälle.

Mannen är också misstänkt för att ha tagit varor och en väska på en affär i Ale i november förra året. I samband med det är han också misstänkt för att ha stulit en bil som stod utanför affären.

Mannen har i förhör erkänt alla brott förutom bostadsinbrottet som han förnekar.

Kajsa Lind

kajsa.lind@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar