Frida Sundemo (till vänster) har släppt en låt ihop med popikonen Kim Wilde (till höger, på en bild från tidigt 1980-tal). Foto: Linnéa Sundemo/RAK Records

Artisten släpper låt ihop med popikonen

Mölndalsartisten Frida Sundemo har just släppt en låt ihop med poplegendaren Kim Wilde. Nu fattas det bara att de två får träffas i verkligheten också.

Det är Göteborgs-Posten som berättar att Frida Sundemo är med på Kim Wildes nya album som släpptes i veckan. De båda sjunger duett i låten ”Rosetta”.

– För ungefär ett halvår sedan hörde hon av sig på Twitter och frågade om jag kunde sjunga en låt som heter ”Rosetta” på en skiva som hon och hennes brorsa skrivit. Det var mäktigt! säger Frida Sundemo till Göteborgs-Posten.

Läs mer: Tog paus i läkarstudierna för att satsa på musiken

Kontakten mellan de båda etablerades när Kim Wilde, som kanske är mest känd för sin monsterhit ”Kids In America” från 1981, skrev på Twitter att hon gillar Frida Sundemos musik.

– När jag släppte min första EP 2013, så twittrade hon att hon gillade den. Sedan dess har hon peppat mig på sociala medier, säger Frida Sundemo till Göteborgs-Posten.

Men trots att Frida Sundemo och Kim Wilde nu släppt en låt tillsammans har de fortfarande inte träffats. Frida Sundemo spelade in sin del av ”Rosetta” på egen hand i en studio i Stockholm.

– Men vi har pratat om att jag ska var med på en spelning framöver så vi får framföra låten tillsammans, säger Frida Sundemo till Göteborgs-Posten.

Frida Sundemo är uppvuxen i Toltorpsdalen och har gått i både Toltorpsskolan och Sörgårdsskolan.

Fredrik Hofflander

fredrik.hofflander@molndalsposten.se

031–86 84 23

Relaterade artiklar
Fler artiklar