Årskort till bussen var ett skolkort – kvinna lurades av tonåring från Mölndal

2 000 kronor betalade den inte ont anande kvinnan för ett årskort till bussen. Problemet var att det handlade om ett borttappat skolkort. Nu döms bedragaren, en tonåring från Mölndal, ännu en gång.

ANNONS
|

Kvinnan såg annonsen på Facebook, och slog till. För 2 000 kronor reades ett årskort till Västtrafik ut. Efter flera meddelanden mellan köpare och säljare kom de överens om att träffas vid Mölndals station, i februari 2022.

Uppgav falskt namn

Ett årskort för zon A, där bland annat Mölndal och Göteborg ingår, kostar 8 150 kronor. Och säljaren garanterade att det var ett årskort som gällde under dygnets alla timmar för en vuxen person.

– Jag kollade kortet på bussen för att se att det fungerade, på buss 761. På maskinen så stod det 24H/L så jag trodde att det betydde att det fungerade hela dygnet, säger kvinnan som köpte kortet i förhör.

ANNONS

Därefter swishade hon 2 000 kronor till en person i äldre tonåren. När hon swishade syntes ett annat namn än det som killen uppgett att han hette, men pengarna fördes över och kvinnan fick sedan kortet.

– Han sa att hans bankkonto inte fungerade och därför var numret till en vän, säger kvinnan i förhör.

Enkel polisutredning

Kortet visade sig dock vara ett fritidskort som var giltigt på kvällar och helger och som en elev på en grundskola i Mölndal hade tappat.

Tonåringen, som polisen via swishandet tämligen enkelt kunde hitta, nekade till brott men dömdes till 35 timmars ungdomstjänst i tingsrätten. Han överklagade domen men hovrätten fastställer nu tingsrättens tidigare dom.

LÄS MER:Kvinna köpte årskort till bussen – lurad av tonåring från Mölndal

LÄS MER:Städfirman Möbelrent segrade i tingsrätten mot Skatteverket: ”Fel hos dem”

LÄS MER:Mannen provade elcykeln men återvände aldrig till butiken i Sävedalen – greps i Åby

ANNONS