Anställda kan få gå från storbolaget

En av Mölndals största privata arbetsgivare planerar att säga upp anställda. Hygienbolaget Essity planerar ett besparingsprogram värt 800 miljoner kronor.

Enligt Göteborgs-Posten har Essity under lång tid ökat försäljningen och lönsamheten. Men under 2018 har bolaget drabbats av kraftigt stigande råvarukostnader för pappersmassa, oljebaserade råvaror och energi.

Läs mer: Nu byter bolaget namn – även på huset

– Kraftigt stigande råvarukostnader och högre energipriser påverkar våra marginaler kortsiktigt. Vi genomför detta besparingsprogram för att öka lönsamheten och stärka vår konkurrenskraft. Samtidigt fortsätter vi att investera i innovation och våra starka varumärken, säger vd:n Magnus Groth i ett pressuttalande.

Ungefär 1 000 personer arbetar i det iögonfallande runda vita Essity-huset vid Mölndals bro. I huset sker ingen tillverkning utan där arbetar man med bland annat försäljning, marknadsföring och produktutveckling. Enligt bolaget är det dock inte klart om och i så fall i vilken utsträckning Mölndal drabbas av det förestående sparprogrammet.

Göteborgs-Posten uppger att fler detaljer ska offentliggöras tidigast i samband med Essitys delårsrapport den 29 oktober.

Fredrik Hofflander

fredrik.hofflander@molndalsposten.se

031–86 84 23