Återvinningsstationerna i kommunen ska minska från 21 till 10. I veckan togs stationen vid Eklanda torg bort. Boende i Eklandaområdet hänvisas till återvinningsstationen på Bäckstensgatan.

Ännu en station har tagits bort

Återvinningsstationen vid Eklanda torg har tagits bort i veckan. Orsaken är att antalet stationer ska minska eftersom många invånare kan återvinna förpackningar och tidningar nära hemmet.

Allt mindre förpackningar och tidningar lämnas på återvinningsstationerna. Detta hänger samman med att kommunens invånare i större utsträckning kan sortera skräpet i miljöhus eller flerfackskärl.

Redan i september förra året beslöt tekniska nämnde att antalet stationer i kommunen skulle minskas från 21 till tio de närmaste två åren.

Läs mer:Hälften av sopstationerna kan försvinna

Redan i höstas försvann fem stycken. Dessa låg vid Broddgatan mitt emot Åbyfältet, Konstnärsgatan på Södermalm, Bergsjövägen i Kållered, på parkeringen utanför Netto i Kållereds centrum samt vid Ekenleden bakom Ikea.

– I området vid Ikea ska det komma en ny station senare under året, men det är FTI som ska driva den, så jag vet inte exakt när den kommer, säger Håkan Labe, enhetschef på avfall och återvinning i Mölndal.

Reaktionerna när stationer försvinner varierar.

– En del är inte så positiva, medan andra tycker det är bra att vi erbjuder tjänsten att sortera vid sin tomtgräns istället. Sedan har man ju ett antal besök vid återvinningscentralerna i Kikås och Lindome också, säger Håkan Labe.

Efter 2019 ska alltså tio stationer finnas, två av dem finns inte idag.

– Vi letar efter ny plats åt en återvinningsstation i Lindome och en i Hällesåker, säger Håkan Labe.

Lotta Nyvall

lotta.nyvall@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar