Ytterligare en hund i Mölndal ska ha blivit glykolförgiftad. Denna gång på Nedanvägsgatans hundrastgård i Åby. Hunden på bilden har dock inget med händelsen att göra. Arkivfoto

Ännu en hund kan ha förgiftats

Två hundar dog av glykolförgiftning efter att ha besökt rastplatsen i Lackarebäck i förra veckan. På tisdagen larmade ytterligare en hundägare om förgiftning på en rastgård i Mölndal. 

Hundägaren kontaktade miljöförvaltningen på tisdagsförmiddagen med anledning av att dennes hund ska ha blivit förgiftad på Nedanvägsgatanas hundrastgård i Åby. Hunden kom förhoppningsvis in till veterinären i tid för att klara sig. När ägaren var i kontakt med kommunen levde hunden, men mådde inte så bra. Veterinären gjorde bedömningen att det rörde sig om glykolförgiftning även i detta fall och ägaren uppger att händelsen har polisanmälts.

Läs mer: Skärpt uppsikt efter att två hundar dött

Kommunen har satt upp varningsskyltar på samtliga tolv hundrastplatser. På skyltarna finns information om händelsen som tros ha inträffat i Lackarebäck.

Under måndagen informerades också all personal som arbetar med att sköta om hundrastplatserna. Personalen uppmanades att hålla extra uppsikt över rastplatserna i samband med sina ordinarie besök där, och omedelbart anmäla om man ser något som avviker mot det normala.

Lena Martinsson är landskapsingenjör på kommunens tekniska kontor. Hon har aldrig tidigare hört talas om att något liknande ska ha inträffat i Mölndal.

– Sedan incidenten i Lackarebäck är det en person som har ringt oss och berättat att hon hört att något liknande ska ha hänt här för flera år sedan, men det kom aldrig in till oss då, säger hon.

Lotta Nyvall

031-86 84 25 

Relaterade artiklar
Fler artiklar