Arkivfoto

Anklagas för våldtäkt – minns inte

En man i 20-årsåldern misstänks ha våldtagit, misshandlat och hotat sin före detta flickvän efter att hon gjort slut.

Det unga paret hade varit ihop sedan högstadiet. Första gången han ska ha misshandlat henne var sommaren 2014 efter att hon sagt att hon ville göra slut. Detta ska ha skett i Mölndal. Han ska då ha frågat henne om hon ville bli strypt med ett skosnöre eller dränkt i en bäck.

Han ska även ha slagit henne. Hon blev rädd och gav honom en chans till.

Mannen blev mer och mer kontrollerande och hade varit mycket svartsjuk. Vid flera tillfällen hade han krävt att få titta i hennes mobiltelefon för att se vilka hon varit i kontakt med. Han anklagade henne för att vara en hora och för att vara otrogen. Kvinnan försökte, enligt förhören, att göra slut men mannen ville hela tiden få henne att ändra sig. Han misshandlade, hotade henne till döds och tvingade henne att träffa honom trots att hon inte ville.

Efter att hon sagt till honom att hon velat avsluta relationen fortsatte han att skicka hot via sms och på snapchat. Hon har i flera år varit väldigt rädd för mannen.

Dagen innan den misstänkta våldtäkten i början av sommaren i år hörde mannen av sig till kvinnan. Han vill veta vad hon gjorde och att de skulle träffas. Hon gick med på att träffa honom och hon följde med honom till en lägenhet i Mölndal där han bodde. Där våldtog och misshandlade han henne i sitt rum.

Mannen, som är i 20-årsåldern, nekar till brott och säger att allt var bra. Han minnas inte att han ska ha skickat hot till henne. Han bekräftar att de varit hemma hos honom, precis som kvinnan uppger, men säger att de inte haft samlag och att han inte har våldtagit henne.

Nu åtalas mannen skäligen misstänkt för fyra fall av olaga hot, ett fall av misshandel och ett fall av misshandel mot kvinnan.

Karina Hansson

redaktion@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar