Foto: Arkiv & Mostphotos

Äldre utsattes för ”shoulder surfing”

Polisen uppmanar Mölndalsborna att vara uppmärksamma på fenomenet ”shouldersurfing” mot äldre i Mölndal. 

På måndagen uppmärksammade ett vittne på Hemköp i Mölndal hur två kvinnor tittade över axeln på äldre personer när de betalade i kassan. Vittnet såg sedan hur de två kvinnorna följde efter en äldre kvinna ut ur butiken. 

De två kvinnorna följde efter den äldre damen till hennes trappuppgång på Brogatan men där avbröts det misstänkta stöldförsöket när vittnet, som också följt efter, kunde stoppa de två kvinnorna. De misstänkta gärningspersonerna försvann sedan från platsen men enligt polisen ska det finnas övervakningsfilm på dem från butiken. En anmälan upprättades om försök till grov stöd. 

Mölndalspolisen uppmanar personer i Mölndals centrum att vara uppmärksamma på personer som iakttar äldre, och berättar att den här typen av brott sker med lite mellanrum i Mölndal. Enligt polisen inträffade en liknande händelse på Frölunda Torg en knapp timme tidigare samma dag. En äldre man med rullator blev förföljd av två kvinnor in i en trång hiss. Mannen upptäckte senare att hans plånbok blivit stulen. 

Linus Annlöv

redaktion@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar