Arkivfoto/kollage

Aggressiv man i biljakt på Söderleden

En man i 50-årsåldern fick ett frispel på en medtrafikant på Söderleden under söndagskvällen. Mannen är nu misstänkt för flera brott.

Runt 18.20 på söndagen startade en tumultartad biljakt på Söderleden i Mölndal. En bilist blev upphunnen av en skåpbil där föraren, av okänd anledning, blev irriterad och prejade bilen in till vägkanten, vilket gjorde att bilen fick plåtskador.

När skåpbilsföraren sedan fortsatte sin färd tog bilisten upp jakten, då han ville byta uppgifter efter skadan på bilen.

I Västra Frölunda, vid en bensinstation, tog jakten tillfälligt ett uppehåll. Skåpbilsföraren gick ur sin bil och tog tag i bilistens jacka och slog mot honom. Sedan körde skåpbilsföraren, en man i 50-årsåldern, vidare.

Nästa stopp blev också det på en bensinstation – den här gången i Askim. Vid detta tillfälle hade polisen blivit larmad och när patrullen fick stopp på skåpbilsföraren gjorde han aggressivt motstånd, fick handbojor på sig – och åkte med till sjukhuset för provtagning.

Även vid sjukhuset, i samband med provtagningen, blev han aggressiv och gjorde motstånd.

Mannen är nu misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, drograttfylleri, misshandel, narkotikabrott innehav och två fall av våldsamt motstånd.

Anthon Näsström

redaktion@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar