Arkivfoto

93-årig kvinna rånad i Bifrost

Den 93-åriga kvinnan antastades av två okända män. När hon kom hem hade det varit inbrott i lägenheten.

Det var vid 14-tiden i onsdags som den 93-åriga kvinnan lämnade sitt hem i Bifrost i Mölndal för att uträtta några ärenden.

Vid hållplatsen kom en man fram till henne för att fråga efter vägen till någon plats. Kvinnan pekade ut en färdriktning.

En kort stund senare dök mannen upp igen. Han påstod då att kvinnan tappat några mynt och stoppade ned handen i hennes väska.

En timma senare kom en annan okänd man fram till kvinnan och sa att hon tappat sina nycklar. 93-åringen återfick sin nyckelknippa och begav sig hemåt.

När hon skulle öppna ytterdörren noterade hon direkt att överlåset redan var upplåst. Väl inne i lägenheten var det mesta i oordning. Lådor var utdragna och kläder och andra saker låg utslängda på golvet.

Enligt polisen i Mölndal är det uppenbart att kvinnan rånats på sina nycklar och fått sin lägenhet genomsökt efter värdeföremål. Ännu på fredagsförmiddagen var det oklart vad som stulits i hennes våning.

Tidigare i onsdags fick polisen kännedom om en liknande händelse, på Rundradiogatan i Järnbrott i Västra Frölunda. Även där var det en äldre kvinnan som utsattes för en övergrepp med samma modus operandi.

Polisen misstänker att det är samma män som utfört dåden i både Bifrost och Järnbrott.

Dag Fransson

redaktion@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar