80-åring bestulen i p-hus

Vid lunchtid på tisdagen blev en kvinna född 1935 utsatt för stöld. Hon uppger för polisen att hon var i p-huset vid Mölndals sjukhus när en kvinna framför henne i 50-årsåldern plötsligt tappade sin väska så att innehållet ramlade ur.

80-åringen stannade till vid kvinnan för att se vad som hänt och kanske undersöka om det fanns något att hjälpa till med. Under tiden hann 80-åringen uppfatta att en man var bakom henne, sedan upptäckte hon att hennes handväska var öppnad och plånboken borta.

Kvinnan hann aldrig uppfatta hur mannen såg ut. Enligt polisen är det oklart om kvinnan i 50-årsåldern samarbetade med mannen, det vill säga tappade sin väska med flit för att få 80-åringens uppmärksamhet och därmed göra det möjligt för mannen att enklare sno åt sig plånboken.

– Det är oklart om kvinnan som tappade väskan hör ihop med mannen. Men man kan säga att det är inte vanligt att vi har den här typen av brott i Mölndal, säger Håkan Reit på polisen.

Händelsen rubriceras som stöld av plånbok. Plånboken innehöll värdehandlingar och kort, såsom körkort, bensinkort, Ica-kort.

MP