50 nya hyresrätter släpps snart på nätet

Bygget gick snabbare än beräknat. Inom bara ett par veckor släpper Mölndalsbostäder 50 splitter nya hyreslägenheter i sitt höghus på Storgatan. Och de som vinner kampen om kontrakten kan flytta in redan i början av sommaren.

– Vi hade räknat med inflyttning efter sommaren. Men det har gått väldigt bra och Peab har valt att prioritera höghuset. Så nu kommer det att gå att flytta in den 1 juni. Vi är jätteglada för det, säger Susanne Höjer, marknadschef på Mölndalsbostäder.

Det 16 våningar höga huset, som ligger mittemot Sahlinshuset, består av 50 lägenheter på två eller tre rum och kök. Den som flyttar in får dock ha en riktigt välfylld plånbok: hyrorna för de billigaste tvåorna landar på 9 400 kronor, medan den dyraste trean går loss på över 13 000 kronor per månad.

– I den bästa av världar hade vi velat ha lägre hyror, men vi vill bygga attraktiva bostäder i den här innerstadsmiljön. Det är bra kök och badrum och det är parkettgolv. Vi vill inte pressa priserna så mycket att vi tappar i kvalitet, säger Susanne Höjer som ändå betonar att lägenheterna inte på något sätt är att betrakta som ”superexklusiva”.

Lägenheterna ska annonseras ut på Boplats Göteborg i två omgångar i början av april. Susanne Höjer tror på ett mycket stort intresse på marknaden.

– Jag tror det blir en hög efterfrågan, framför allt eftersom det är nya lägenheter i en innerstadsmiljö. Det är inte ofta vi kan erbjuda det, säger hon.

Kort därefter börjar Mölndalsbostäder släppa bostäderna i lamellhusen som byggs på taket i kvarteret Hajen, bakom det nya höghuset. I lamellhusen är det 150 lägenheter som bjuds ut på marknaden, allt från små ettor till lite lyxigare fyror med takterrasser åt såväl öster som väster.

Den sistnämnda lägenhetstypen blir den dyraste i hela kvarteret: över 16 000 kronor i månaden kommer hyresavin att landa på.

Vem har råd att flytta in i era nya lägenheter?

– Tidigare har vi faktiskt blivit tagna på sängen över att det är så stort intresse för våra nyproduktioner, trots att hyrorna är höga. Man skulle ju kunna tro att det bara lockar sådana som just har sålt sin villa. Men vi ser att det ofta blir en blandning av olika människor, säger Susanne Höjer.

Fredrik Hofflander

fredrik.hofflander@molndalsposten.se

031-86 84 23

Så väljs hyresgästerna ut

De 200 lägenheterna i både höghuset på Storgatan och de bakomvarande lamellhusen ska annonseras ut på Boplats Göteborg med start i april.

Om antalet anmälningar är fler än antalet lägenheter så prioriteras personer som redan bor hos Mölndalsbostäder. Ju längre man har bott hos bolaget, desto bättre köplats.

Därutöver är det kötiden på Boplats Göteborg som avgör vilka som får lägenheterna. Ju längre man har köat, desto högre prioriteras man.

Enligt marknadschef Susanne Höjer har det ingen betydelse när man anmäler sitt intresse för lägenheterna, så länge man gör det under tiden som de ligger utlagda på Boplats Göteborg.