2021 blir förändringens år för Mölndals-Posten

KRÖNIKA Sällan har ett nytt år fått bära så mycket förhoppningar om en bättre framtid. De flesta är överens om att 2020 blev dåligt, både ur ett personligt och ett samhälleligt perspektiv.

Känslan är att vi står i en brytpunkt just nu. Covid-19-vaccin och mer lättillgängliga snabbtester å ena sidan, fortsatt krisläge i vården å den andra. Jag tänker inte göra mig till epidemiolog och spekulera i hur de nya landvinningar som sjösätts nu kan komma att påverka samhället och livet under året. Men jag tillåter mig gärna att hoppas.

Vad jag däremot vet säkert är att Mölndals-Posten kommer att förändras mycket under det här året.

Ganska snart ska vi fräscha upp papperstidningen som sett likadan ut väldigt länge. Därefter är det dags att göra om och förbättra vår sajt och app – kraftigt.

Parallellt med det blir vi fler journalister, både här i Mölndal och på en nyhetsdesk som vi kommer att dela med våra systertidningar i Kungsbacka och Partille.

Därefter kommer det allra roligaste. Någon gång under året börjar vi komma ut med tre utgåvor i veckan. En papperstidning, precis som i dag, och så två e-tidningar som kan läsas på valfri skärm.

Mitt i alla dessa processer jobbar vi också hårt med att fundera över hur vi ska utveckla vår journalistik. Ni läsare gillar vissa genrer väldigt mycket – lokalt näringsliv och granskningar för att ta två tydliga exempel. Vissa andra saker är det uppenbart att ni gillar mindre – artiklar om de lokala idrottslagens matcher, bland annat.

Alla kommer inte att gilla alla förändringar, men jag är övertygad om att de allra flesta kommer att älska själva stommen i nya Mölndals-Posten – alltså en kraftigt utökad satsning på bra lokal journalistik.

Välkommen att vara med på resan, bjud gärna in grannen också och när du ändå håller på: mejla mig och berätta vad just du vill läsa mer (eller mindre) om!

Fredrik Hofflander

Chefredaktör på Mölndals-Posten.